Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Tαλιατέλες Σισιλιέν

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
400 γρ. ντοματάκια σε κονσέρβα, ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
3,6 λίτρα νερό
375 γρ. φρέσκες ταλιατέλες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αλατίζετε τους κύβους της μελιτζάνας και τους αφήνετε να στραγγίσουν για 30 λεπτά, για να αποβάλουν τους πικρούς χυμούς τους. Ξεπλένετε τους κύβους μελιτζάνας με κρύο νερό και τους στραγγίζετε καλά πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνετε το λάδι σ' ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα σοτάρετε για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτετε τα ντοματάκια, το χυμό τους και το βασιλικό, και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 15 με 20 λεπτά.

Στο μεταξύ, βράζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε αλάτι. Ρίχνετε μέσα τις ταλιατέλες, ανακατεύετε και τις αφήνετε να βράσουν 3 με 4 λεπτά, ώστε να γίνουν al dente.

Σουρώνετε τις ταλιατέλες, τις μεταφέρετε σε μια ζεστή πιατέλα και τις περιχύνετε με τη σάλτσα της μελιτζάνας. Αν θέλετε, τις σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα με χαμηλά λιπαρά, με τη διαφορά ότι η παρμεζάνα θ' αυξήσει την περιεκτικότητα του φαγητού σε λιπαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: