Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Γαρίδες με Oυίσκι

Οι γαρίδες μας
- Βράζουμε τις γαρίδες για δέκα λεπτά, προσθέτοντας στο νερό λίγο ξύδι.
- Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο τηγάνι που έχουμε κάψει Βιτάμ Σοφτ, σωτάρουμε ψιλοκομμένο χλωρό πράσινο κρεμμυδάκι
- Ρίχνουμε και τις γαρίδες, τις σωτάρουμε μαζί με το κρεμμυδάκι και ρίχνουμε αλάτι.
- «Σβήνουμε» το φαγητό μας με μισό ποτήρι του νερού ουίσκυ (σκατς, όχι μπέρμπον) και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος με ελάχιστο νεράκι για να μην πήξει.
- Όταν δέσει η σάλτσα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Το ρύζι μας
- Βράζουμε ρύζι για πιλάφι, βάζοντας όσο αλάτι θέλουμε.
- Όταν γίνει το ρύζι μας το στραγγίζουμε και στον πάτο της κατσαρόλας του καίγουμε Βιτάμ Σοφτ.
- Εκεί μέσα, ρίχνουμε ένα γερό μίγμα μαϊντανού και άνηθου, καλά ψιλοκομμένοι και οι δύο.
- Όταν μαϊντανός και άνηθος μαλακώσουν και βγάλουν άρωμα, ρίχνουμε το ρύζι από το τρυπητό πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γερά και γρήγορα με μία ξύλινη κουτάλα, ούτως ώστε μαϊντανός και άνηθος να μοιραστούν παντού στο ρύζι, ή μέχρι να πάρει μία πράσινη απόχρωση το ρύζι παντού.

Πως το σερβίρουμε
- Αν οι γαρίδες είναι ολόκληρες, σε μία μεγάλη πιατέλα, σερβίρουμε το ρύζι με μία μεγάλη φόρμα, χύνουμε τη σάλτσα των γαρίδων (που έχει πορτοκαλίζον χρώμα) πάνω από το ρύζι και απλώνουμε ομοιόμορφα τις ολόκληρες γαρίδες γύρω από το ρύζι. Η παρουσίαση του φαγητού, έχει το χρώμα και τη μορφή ήλιου. Αν προτιμούμε να σερβίρουμε ατομικές μερίδες, βάζουμε σε ατομικό πιάτο ένα λοφάκι ρυζιού φορμαρισμένο σε μπωλάκι του παγωτού, περιχύνουμε με σάλτσα και τοποθετούμε ομοιόμορφα τις γαρίδες γύρω.
- Αν οι γαρίδες είναι αποφλοιωμένες, μόνο με τη σάρκα τους, τότε, μαζί με τη σάλτσα τους, τις περιχύνουμε πάνω από το ρύζι, είτε σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα, είτε σε γαρίδες.
- Όποιος θέλει προσθέτει στη μερίδα του, φρέσκο, χοντροκομμένο στο μύλο, πιπέρι.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: