Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Glogg: Το γνήσιο χριστουγεννιάτικο ζεστό κρασί

ΥΛΙΚΑ

Για 12 φλιτζάνια
* 250 ml νερό
* 20 μοσχοκάρφια
* 3 ξυλαράκια κανέλας
* 2 lt ξηρό κόκκινο κρασί
* 1 μποτίλια κρασί πόρτο
* 1 φλιτζάνι λευκό ρούμι
* 1 φλιτζάνι μπράντι
* 1 φλιτζάνι σταφίδες
* 2/3 φλιτζ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
* 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
* 1 πορτοκάλι σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε τα 3 πρώτα υλικά και βάλτε τα στη φωτιά. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώστε και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 30'. Σουρώστε τα σε μια κατσαρόλα που χωράει 4 lt και πετάξτε τα μπαχαρικά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα πορτοκάλια και βάλτε τα στη φωτιά να ζεσταθούν αλλά να μην πάρουν βράση. Σερβίρετε σε μεγάλο μπολ για πόντς, ρίχνοντας και τις φέτες πορτοκαλιού. Πίνεται ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: