Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Fondue Τυριών

Υλικά:
• 800 γραμ. τυρί για fondue
• 4 κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ
• 375 ml λευκό ξυρό κρασί
• 1 κουτ. του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
• 1 μικρό ποτηράκι Kirsch (καθαρή Ελβετική ποικιλία)
• 1 σκελίδα σκόρδο
• ψωμί σε κύβους

Εκτέλεση:
• Κόβουμε τη σκελίδα του σκόρδου στη μέση και αλείβουμε με αυτή το σκεύος του φοντύ . Αν μας αρέσει το σκόρδο το αφήνουμε μέσα στο σκεύος. Αναμειγνύουμε προσεκτικά το μείγμα του ειδικού τυριού για φοντύ, με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το λευκό ξηρό κρασί, το χυμό λεμονιού και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι το τυρί να λειώσει. Προσθέτουμε το Kirsch και καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο ανάλογα με το γούστο μας. Σερβίρουμε αμέσως. Τοποθετούμε το σκεύος στο καμινέτο της συσκευής και το τακτοποιούμε μέχρι το μείγμα να κοχλάσει ελαφρά. Ανακατεύουμε με κάθε κύβο ψωμιού.

Συμβουλή: Το φοντύ μπορεί να ετοιμαστεί και στο τραπέζι. Αν χρησιμοποιείτε πήλινο σκεύος, φροντίστε να τοποθετήσετε έναν αλουμινένιο δίσκο (ή κάτι τέτοιο) ανάμεσα στο σκεύος και το καμινέτο έτσι ώστε η θερμότητα να απλώνεται ομοιόμορφα. Αυτό παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο στη παρασκευή του και είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: