Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΚΑΥΤΕΡΑ ΛΕΧΜΑΤΖΟΥΝ

ΥΛΙΚΑ
• 1½ φακελάκι μαγιά
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1½ ποτήρι χλιαρό νερό
• Αλεύρι όσο σηκώσει (για να γίνει μία μαλακή ζύμη)

Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σιγά – σιγά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μέχρι να έχουμε μία απαλή ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.

• 1 Kgr κιμά μοσχαρίσιο και αρνίσιο
• 1 Kgr κρεμμύδια
• 2 πιπεριές
• 4 μεγάλες ντομάτες
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (σποράκια καυτερής πιπεριάς)
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• Τριμμένο πιπέρι
• Αλάτι
• Γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε κρεμμύδια, ντομάτες, πιπεριές, τα ρίχνουμε στον κιμά, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, με τα χέρια φτιάχνουμε μικρά πιτάκια λεπτά και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Βάζουμε αρκετή γέμιση κιμά σε κάθε πίτα, τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί ο κιμάς.
Αραιώνουμε γιαούρτι με κρύο νερό και περιχύνουμε τα πιτάκια.

TIP

Όπου χρησιμοποιούμε μαγιά προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, γιατί τρέφει και ενεργοποιεί τους ζυμομύκητες της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: