Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ

6 ΕΣΚΑΛΟΠ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ

6 ΦΕΤΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΟΙΡΟΜΕΡΙ

ΛΙΓΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

6 ΦΕΤΕΣ ΚΑΣΕΡΙ Ή ΓΡΑΒΙΕΡΑ

1/4 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1/3 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ

1 ΦΛ. ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 Κ. ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ-ΦΡΕΣΚΟ ΠΙΠΕΡΙ

1 ΠΡΕΖΑ ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΚΑΛΟΠ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ Ή ΣΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ. ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΝΑ ΠΛΑΤΥΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ½ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ 1 ΦΕΤΑ ΧΟΙΡΟΜΕΡΙ,ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ {1 ΦΥΛΑΡΑΚΙ}. ΤΑ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΡΕΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ.

ΣΕ ΒΑΘΥ ΤΙΓΑΝΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ, ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΡΟΔΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΚΑΛΟΠ ΑΠ’ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ. ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ, ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ½ ΦΛ ΝΕΡΟ, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟΝΟΥΜΕ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ. ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΣΑΛΤΣΑ.

TIP

ΟΤΑΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΞΥΤΗΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: