Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΠΙΤΑ

1 ΦΛ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

1 ½ ΦΛ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

4 ΑΥΓΑ

ΞΥΣΜΑ ΔΥΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΩΝ

3 ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ

2 ΚΟΦΤΕΣ Κ. ΣΟΥΠΑΣ ΜΠΕΙΚΙΝ

1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

1 ΦΛ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΥΜΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ


ΣΙΡΟΠΙ


1 ½ ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ

2/3 ΦΛ ΧΥΜΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

ΦΛΟΥΔΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

1/3 ΦΛ ΝΕΡΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙΟΥ


ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ, ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ. ΟΤΑΝ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΧΑΜΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΩΒΤΙΑ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΧΛΙΑΡΩΣΕΙ…


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


ΧΤΥΠΑΩ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΛΙΓΗ ΛΙΓΗ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΞΥΣΜΑ.

ΕΧΩ ΚΟΣΚΙΝΙΣΕΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΡΙΧΝΩ ΕΝΑΛΛΑΞ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ.

ΒΟΥΤΥΡΩΝΩ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΝΩ ΤΟ ΠΥΡΕΞ Ή ΤΟ ΤΑΨΑΚΙ 32cm.

ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 160 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ 50-55’.

ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΜΕ ΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΣΙΡΟΠΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: