Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό κιμά
• 8 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα στα 4
• 400 gr ντομάτες concase
• 4 σκελίδες δκόρδο
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
• ½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
• 2 φύλλα δάφνη
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Ζάχαρη
• 1 κύβο κλασικό βοδινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε κιμά, ρύζι, 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πλάθουμε γιουβαρλάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για λίγα λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, λίγο νερό και τον κύβο. Αφήνουμε να βράσει για 7-8 λεπτά.
Αλευρώνουμε ελαφρά τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε στην σάλτσα που βράζει και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.

TIP

Όταν μαγειρεύουμε εύθραυστα υλικά, δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, παρά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα από τα χερούλια, για να μην λιώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: