Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΡΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

600 γρ μοσχάρι

2 μέτρια κρεμμύδια

1 πράσο ψιλοκομμένο

2-3 καρώτα

1 σελινόριζα

1 πατάτα μεγάλη

1 κολοκύθι

1 ντομάτα

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Χυμό λεμονιού

Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρές μπουκιές και το βράζουμε σε νερό για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος βγάζουμε τον αφρό.

Βυθίζουμε τη ντομάτα σε βραστό νερό για 30’’. Την ξεφλουδίζουμε, την κόβουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και την ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.

Βάζουμε την κατσαρόλα με το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από την ντομάτα, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Αφού μαραθούν προσθέτουμε την ντομάτα, το κρέας και τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Στο τέλος στύβουμε λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: