Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
• 1 Κόκορα
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
• 1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
• 1 Φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
• 1 Φλιτζάνι κονιάκ
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτα
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 500 gr. σπαγγέτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τον κόκορα και τον κόβουμε σε μερίδες.
Σε μία φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ροδίζουμε τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και τον πελτέ ντομάτας.
Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 5 λεπτά, τα σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ, προσθέτουμε νερό ίσα που να τα σκεπάσει και βράζουμε το φαγητό για 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά με την κατσαρόλα σκεπασμένη.
Μετά προσθέτουμε αλάτι και μπόλικο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.
Σερβίρουμε με σπαγγέτι.

TIP

Αν τα κομμάτια του κόκορα είναι στριμωγμένα στην κατσαρόλα και καλύπτει το ένα το άλλο κατά το σοτάρισμα, η υγρασία τους δεν θα εξατμιστεί εύκολα και αντί να την θωρακίσουν, θα βράσουν.
Αν πάλι, είναι μεγάλη η κατσαρόλα και αυτά είναι αραιά μεταξύ τους, το ελαιόλαδο θα υπερθερμανθεί και θα καεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: