Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΣΟΥΦΛΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

* 700 γρ. σπανάκι κομμένο
* 4 κ.σ. (κουτάλι της σούπας) λάδι
* 1 1/2 κ.σ. αλεύρι
* 1/2 φλ. γάλα αποβουτυρωμένο
* 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
* 1 αβγό
* 1 κρέμα γάλακτος
* 4 κ.σ. τυρί γκούντα ή παρμεζάνα τριμμένη
* 1/2 κ.γ. (κουτάλι του γλυκού) πιπέρι
* 1 κ.γ. αλάτι και
* 1 κούπα μπεσαμέλ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και ανακατεύουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα. Ρίχνουμε το σπανάκι στο μείγμα, το κρεμμύδι, το πιπέρι και το αλάτι και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε το αβγό και το ανακατεύουμε με το μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί, το πασπαλίζουμε με το τυρί και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: