Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Σπαράγγια με παρμεζάνα

ΥΛΙΚΑ

* 5 φλιτζ. τσαγιού κρύο νερό
* 2 μεγάλα μάτσα σπαράγγια
* 1/4 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
* 1 1/2 φλιτζ τσαγ. πηχτή κρέμα γάλακτος
* 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
* χυμός 1 λεμονιού
* αλάτι και άσπρο πιπέρι
* πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Ρίξτε το νερό σε μία κατσαρόλα. Προσθέστε το χυμό του λεμονιού και αλάτι. Αφήστε το να πάρει βράση. Προσθέστε τα σπαράγγια στο βραστό νερό και μαγειρέψτε τα για 8 - 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν βράσουν τα σπαράγγια βγάλτε τα από την κατσαρόλα και βάλτε τα σ'ένα ταψί. Ανακατέψτε το μισό τυρί με την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο και ρίξτε το μίγμα πάνω στα σπαράγγια. Ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και πάπρικα. Ψήστε για 8 λεπτά στο φούρνο. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: