Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΟ


500γρ. ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΑΡΕ
2 ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
1/4 ΛΑΧΑΝΟ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΑΝΤΖΑΡΙ
1 ΚΑΡΟΤΟ
5-6 ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΚΟΚΚΟΥΣ
ΑΝΙΘΟ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΠΙΠΕΡΙ ΦΡΕΣΚΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΧΥΜΟ ½ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
? ΦΛΙΤΖ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΥΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ 2 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΓΙΑ 30΄-40΄. ΡΙΧΝΩ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΒΡΑΖΩ ΓΙΑ 15΄.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΒΡΑΖΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ 6-7’.ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ, ΡΟΔΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΤΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΣΒΗΝΩ ΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ,ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΓΟΒΡΑΖΩ ΓΙΑ 10΄.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΠΡΟΣΘΕΤΩ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΚΟΚΚΟΥΣ, ΑΡΚΕΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΙΘΟ.
ΜΟΙΡΑΖΩ ΣΕ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΓΑΡΝΙΡΩ ΜΕ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΑΤΟ.

TIP!

ΣΒΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΖΩΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΤΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝΕ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: