Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

1ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ½ ΚΙΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

2 ΚΑΡΟΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ

1 ΠΡΕΖΑ ΖΑΧΑΡΗ

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ

2 ΜΑΤΣΑΚΙΑ ΛΑΠΑΘΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΠΙΠΕΡΙ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΑ 15- 20 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ. ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ .

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ, ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 2-3 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ , ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ . ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΙΣΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ. ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΑ ΛΑΠΑΘΑ, ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ, ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ , ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΗ , ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΥΛΩΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: