Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΓΟΠΕΣ ΣΑΒΟΡΙ

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

1 κιλό γόπες μεγάλες ( εναλλακτικά σαβρίδια, κολιοί)

2 φλιτζάνια τσ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

1/2 φλιτζανι τσ. ξύδι δυνατό

1 φλιτζάνι τσ. αλεύρι σκληρό

αλάτι

1 κλαδί αρισμαρί (δενδρολίβανο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζετε τις γόπες από τα εντόσθια και τα λέπια, τις αλατίζετε και τις αφήνετε λίγο να τις «πιάσει» το αλάτι και να στραγγίσουν.
  2. Τις αλευρώνετε ελαφρά, τις τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
  3. Τις βάζετε σε ένα μπολ στο οποίο έχετε στρώσει διπλό απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφήνετε το τηγανιτό ελαιόλαδο να κατεβάσει την θερμοκρασία του και το σουρώνετε. Το ξαναβάζετε στο τηγάνι και το ζεσταίνετε ελαφρά .
  4. Ρίχνετε το ξύδι, το αρισμαρί και1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ανακατεύετε λίγη ώρα μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα και έπειτα περιχύνετε το μείγμα πάνω στις γόπες.
  5. Τις σκεπάζετε με ένα καπάκι και τις αφήνετε για 3 ώρες να τις πιάσει το ξύδι και το αρισμαρί. Σερβίρετε τις γόπες σε θερμοκρασία δωματίου. Με τον τρόπο αυτό τα ψάρια μπορούν να διατηρηθούν για τουλάχιστον 5-6 ημέρες εκτός ψυγείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: