Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

4-5 Κ.Σ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΚΙΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΑΧΝΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

½ ΦΛ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΑΛΕΥΡΩΜΑ

1/3 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ

2 ΚΑΡΟΤΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ

2 ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗ

½ Κ.Γ ΘΥΜΑΡΙ

1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ

1 ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

½ Κ.Γ ΜΠΟΥΚΟΒΟ {ΣΠΟΡΟ ΚΑΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ}

ΠΙΠΕΡΙ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΦΑΡΔΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ 1/3 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ. ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΔΑΦΝΗ, ΤΟΝ ΚΥΒΟ, ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ, ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ, ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 4-5 Κ.Σ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ. ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΝΑ ΝΤΕΚΛΑΣΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ. ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ. ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΤΟ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΓΑΣΤΡΑ Ή ΣΕ ΠΥΛΙΝΟ ΣΚΕΥΟΣ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ 2 ΩΡΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: