Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Γιαουρτλού κεμπάπ

Υλικά
Για τα κεμπαπ

500 γρμ κιμά αρνίσιο ή ανάμεικτο(αρνίσιο και μοσχαρίσιο)
1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1/2 φλυτζ. τσαγιού μαιντανό
1 σκελίδα σκόρδο
καυτερή πάπρικα(ή κόκκινο πιπέρι),κύμινο,μπαχάρι,κόλιανδρο
αλάτι,πιπέρι,
καλαμάκια για σουβλάκια

Για την σάλτσα

60 γρμ βούτυρο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
λίγη κανέλλα
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι,πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Μερικές πίτες για σουβλάκια,ψημμένες στα κάρβουνα
500 γρμ στραγγιστό γιαούρτι
λίγο βούτυρο
sumak ή λίγη πάπρικα γλυκειά

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ,μουλιάζουμε τα καλαμάκια σε νερό για να μην καούν κατά την διάρκεια του ψησίματος.Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι,τον μαιντανό,το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε για να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το μείγμα του κρεμμυδιού,τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο.Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τον κιμά για περίπου μία ώρα στο ψυγείο.Πλάθουμε μακρόστενα κεμπαπ και τα περνάμε στα καλαμάκια.Ψήνουμε τα κεμπάπ στα κάρβουνα(ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα) μέχρι να ροδίσουν απ όλες τις πλευρές.Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι,προσθέτουμε τις ντομάτες,το σκόρδο λιωμένο,την κανέλλα,αλάτι-πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά,ανακατεύοντας την σαλτσα συχνά.Σε μία πιατέλα τοποθετούμε τις ψημένες πίτες(τις οποίες έχουμε κόψει στα τέσσερα),τα κεμπάπ,την σάλτσα από πάνω και σκεπάζουμε με γιαούρτι.Σ' ένα τηγανάκι,λιώνουμε το βούτυρο,προσθέτουμε το sumak ή την πάπρικα και περιχύνουμε το φαγητό με αυτό το μείγμα.Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: