Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ

300 ΓΡ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

4 ΑΥΓΑ

ΚΡΟΚΟΥΣ 4 ΑΥΓΩΝ

120 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

120 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΜΟ

ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ

ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Ή ΠΑΓΩΤΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ, ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ.

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΛ, ΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΣ , ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΜΕ ΑΠΑΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΑΠΑΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ 10 ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ( ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟ ΨΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΡΑ. ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΨΗΤΟ ΓΙΑ 2-3 ΜΕΡΕΣ).

ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 250C ΓΙΑ 6 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΖΕΣΤΟ.

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Ή ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΚΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: