Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

1kg μοσχάρι (σε μικρά κομμάτια)

1,5 κιλό μήλα ανάμεικτα

1/3 φλ. Ελαιόλαδο

3 κόκκους μπαχάρι

3 γαρύφαλλα

1 ξύλο κανέλα

1 φλ. Καφέ κονιάκ

1 πρέζα ζάχαρη

Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 4.

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο να θωρακιστεί.

Προσθέτουμε τα μήλα στο λάδι και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν άρωμα .Στην κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να κρεμόσουν τα μήλα . Στη συνέχεια σερβίρουμε με ρύζι.

ΤΙΡ

Όταν προσθέτουμε αλκοόλ στο φαγητό αφήνουμε να πάρει βράση για να εξατμιστεί το αλκοόλ και να κρατήσουμε τα αρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: