Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ

1 ΑΥΓΟ

½ ΦΛ. ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ

1 κ.γ ΔΥΟΣΜΟ

½ ΦΛ. ΤΡΑΧΑΝΑ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

6-8 ΠΡΑΣΑ

2 ΚΑΡΟΤΑ ΣΕ ΚΑΡΕ (ΚΥΒΟΥΣ)

2 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΣΕΛΕΡΙ Ή ΛΙΓΟ ΣΕΛΙΝΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 κ.σ. ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ

1/3 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΚΥΒΟ ΜΑGI

ΠΙΠΕΡΙ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ.

ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΦΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΤΟ ΠΡΑΣΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ . ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΠΑΤΑΤΑ, ΚΑΡΟΤΟ, ΣΕΛΕΡΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΕΛΤΕ.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ 2 ΦΛ. ΝΕΡΟ.

ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΒΟ.

ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: