Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΣΠΕΝΤΖΟΦΑΙ

ΥΛΙΚΑ

• 5 πράσινες πιπεριές

• 1 καυτερή πιπεριά

• 2 μελιτζάνες

• 4 λουκάνικα πικάντικα

• 800gr ψιλοκομμένες ντομάτες

• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

• 1 πρέζα ζάχαρη

• 1 πρέζα ρίγανη

• Αλάτι

• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού ξεσποριάσουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στα 4 και τις σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, τις στραγγίζουμε, σοτάρουμε και τις μελιτζάνες ή τις ψήνουμε κομμένες καρέ στους 200ο C για 10 λεπτά.

Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα σοτάρουμε ελαφρά για 2 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι.

Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τις πιπεριές (να είναι μεγάλο), ρίχνουμε ψιλοκομμένη την καυτερή πιπεριά, τις ντομάτες, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και ? του φλιτζανιού νερό.

Βράζουμε την σάλτσα για 5-6 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές, το λουκάνικο και τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε την ρίγανη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.

TIP

Εάν η συνταγή απαιτεί μελιτζάνα σοταρισμένη, είναι προτιμότερο να την ψήσετε με ελάχιστο ελαιόλαδο γιατί η μελιτζάνα έχει την ιδιότητα να ρουφά λάδι σαν σφουγγάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: