Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΤΡΑΓΑΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1,300γρ.
½ ΜΙΚΡΟ ΛΕΜΟΝΙ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΛΕΠΤΕΣ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
2 ½ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΦΥΛΑΡΑΚΙΑ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΛΑΚΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 1/3 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΥΒΟ ΚΟΤΑΣ
ΠΙΠΕΡΙ ΦΡΕΣΚΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ, ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΤΟ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΩ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ. ΤΟ ΑΛΕΙΦΩ ΜΕ ΛΑΔΙ, ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΥΒΟ ΚΟΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΩ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ.
ΨΗΝΩ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΘΕΣΗ, ΣΤΟΥΣ 230Ο C ΓΙΑ 45’ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΕΡΑ.
ΑΦΟΥ ΨΗΘΕΙ, ΤΡΑΒΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΥΓΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΑΝΑΣΗΚΏΝΟΝΤΑΣ ΤΟ.
ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΖΕΣΤΟ ΓΙΑ 20΄.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΒΑΖΩ ΤΟ ΤΑΨΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, ΣΤΗΒΩ ½ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΚΡΑΣΙ. ΑΦΗΝΩ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΑ ΠΥΚΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΗΣ {ΑΝ ΘΕΛΩ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΛΙΓΟ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ}. ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΓΡΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΕΛΑ.
ΚΟΒΩ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΩ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ.

TIP!

ΑΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΔΥΝΑΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΠΕΤΣΑ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΟ ΨΑΧΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: