Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Χταπόδι με τσίλι και λεμόνι

Υλικά:

* 1 κουταλιά Ελαιόλαδο
* 1 κουταλιά Ξύσμα λεμονιού
* 2 κουταλιές Σάλτσα τσίλι
* 4 σκελίδες πολτοποιημένες Σκόρδο
* 2 κιλά μικρά Χταπόδι(α)
* 3/4 φλιτζανιού Χυμός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρέστε και πετάξτε τα κεφάλια από τα χταπόδια και κόψτε τα στη μέση. Ανακατώστε καλά σε ένα μπολ τα χταπόδια με το ξύσμα, το χυμό, το λάδι, τη σάλτσα και το σκόρδο. Σκεπάστε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα. Στραγγίστε τα χταπόδια και πετάξτε τη μαρινάτα. Βάλτε τα χταπόδια πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος ή αντικολλητικό τηγάνι πλακέ και ψήστε τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλαξουν χρώμα. Σερβίρετέ τα πασπαλισμένα με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: