Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
• 1 kg κιμά μοσχαρίσιο
• 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
• 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
• 2 αυγά
• 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
• Λίγο κύμινο
• πιπέρι

Υλικά γέμισης
• Ψιλοκομμένο μαιντανό
• 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
• 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 kgr τριμμένες ντομάτες ή 2 συσκευασίες κονκασέ
• Αλάτι
• Φρεσκοκομμένο πιπέρι
• 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• Λίγη ζάχαρη

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά της γέμισης.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Πλάθουμε πλατιά τα σουτζουκάκια και βάζουμε λίγη γέμιση στο καθένα και το κλείνουμε γύρω-γύρω.
Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ελαφρά, ίσα να ροδίσουν λίγο.
Τα βγάζουμε σε μία πιατέλα, ρίχνουμε στο λάδι τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι.

TIP

Λίγο ξύδι στα σουτζουκάκια, κεφτέδες, μπιφτέκια, σπάει τις ίνες του κιμά και αφρατεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: