Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
• 2 κιλά μοσχάρι (σπαλομπριζόλα με καπάκι ή κιλότο ή κόντρα)
• 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 μεγάλα καρώτα φέτες
• 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
• 1 μικρό μπουκάλι μπύρα
• 1 κύβο κλασικό βοδινό
• 2 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και το αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Σε κατσαρόλα ρηχή και φαρδιά, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και βάζουμε το κρέας να θωρακιστεί, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, δεν το γυρνάμε πλευρά μέχρι να ροδίσει η προηγούμενη και δεν ξεκολλάει εύκολα από την κατσαρόλα. Δεν τρυπάμε με πιρούνι γιατί θα χάσουμε υγρά.
Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
Μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρώτα και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον πελτέ της ντομάτας να μυρίσει, σβήνουμε με την μπύρα και προσθέτουμε τον κύβο, αφού πριν τον έχουμε διαλύσει σε βραστό νερό.
Με μια κουτάλα ντεκλασάρουμε την κατσαρόλα, μόλις πάρει βράση, ξαναβράζουμε το κρέας, προσθέτουμε το θυμάρι.
Σκεπάζουμε και βάζουμε στον φούρνο για 2 ½ με 3 ώρες.
Κατόπιν γαρνίρουμε με τα λαχανικά που έχουμε κόψει σε φέτες.

TIP

Όταν βγάζουμε το ψητό από τον φούρνο, το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, να τραβήξει τα υγρά του, σκεπασμένο και να καταλαγιάσει το ψήσιμο.
Έτσι, παραμένει ζουμερό όταν το κόβουμε και το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: