Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Πρασινάδες με μπρι και ρόδι

Παίρνετε διάφορες πρασινάδες (ρόκα, μαρούλι, λόλα, βαλεριάνα, σπανάκι) τις κόβετε με το χέρι και τις βάζετε σε σαλατιέρα.

Βάζετε ένα κεφαλάκι μπρι σε δυνατό γκριλ για λίγα λεπτά - ρίξτε του και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
(καλά, ας μην έκανε 4€/125γρ και θα έπαιρνα 8 κεφαλάκια για πάρτη μου μόνο... )

Παίρνετε ένα ωραίο, μεγάλο ρόδι.
Το ξεσποριάζετε. Ρίχνετε 3-4 κ.σ. σπόρια στις πρασινάδες και το υπόλοιπο το κάνετε χυμό στο μουλινεξ (αποφύγετε τον αποχυμωτή! μου είπανε ότι βάφει τρελά και άντε μετά να τον καθαρίσετε!). Περνάτε το ζουμί από σουρωτήρι.

Ετοιμάζετε σαλτσούλα με λαδόξιδο, ρόδι και μουστάρδα.
Την δική μου την έκανα με
10 κ.σ. λάδι
5 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
2 κ.γ. μουστάρδα (με κόκκους μουστάρδας και ξίδι)
5-6 κ.σ. χυμό ρόδι.
(είναι μπόλικη ποσότητα, την έχω κρατήσει στο ψυγείο)

Σε μια πιατέλα στρώστε τις πρασινάδες, ακουμπήστε πάνω το τυρί και ρίξτε σαλτσούλα.

Ένα σας λέω ένα: θα με θυμηθείτε όταν συναντηθούν στον ουρανίσκο σας μπρι και σπόρια ρόδι...


Δεν υπάρχουν σχόλια: