Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Γεμιστές ντομάτες με μανιτάρια


Υλικά

6 ντομάτες
200 γρ. μανιτάρια
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ, ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
50 γρ. βούτυρο
Χυμό ενός λεμονιού
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
1/2 κούπα άσπρο κρασί αρετσίνωτο
1 κούπα ζωμό κρέατος (ή κύβο)
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες, τις αδειάζουμε και ρίχνουμε μέσα αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε μέσα στον χυμό του λεμονιού.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και 30 γρ. βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τα σκόρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τσιγαρίζουμε για άλλα 4 λεπτά περίπου και σβήνουμε με το κρασί.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό και τον ντοματοπελτέ και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να γίνουν τα μανιτάρια.
Μόλις βράσουν τα μανιτάρια προσθέτουμε την παρμεζάνα, το ζαμπόν, την φρυγανιά και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.
Μόλις η γέμισή μας γίνει χλιαρή, γεμίζουμε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με λάδι, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο (κομμένο σε κομματάκια) και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180°C.

Δεν υπάρχουν σχόλια: