Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Γκασπάτσο (ισπανική)

Από την Ισπανία. Έχει τη μορφή σούπας. Τρώγεται ως ορεκτικό. Είναι εύκολο. Είναι πεντανόστιμο και απολαυστικό. Είναι το γκασπάτσο (gaspacho). Και να μην το έχετε γευτεί, πιθανώς θα το έχετε ακούσει. Μάθετε τώρα το πώς μαγειρεύετε και δοκιμάστε να το φτιάξετε. Θα ευχαριστήσει τη γεύση των δικών σας ή των φίλων σας και παράλληλα θα τους εντυπωσιάσει. Τα υλικά, είναι για τέσσερα περίπου άτομα.

- Πάνω σε ένα μεγάλο ξύλο κουζίνας, δημιουργούμε ένα μίγμα με τα ακόλουθα χορταρικά – αρωματικά: μία κουταλιά της σούπας φρέσκια πρασουλίδα, μία κουταλιά της σούπας φρέσκο φραγκομαϊντανό, μία κουταλιά της σούπας φρέσκο κανονικό μαϊντανό, μία κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό, μία κουταλιά της σούπας φρέσκια μαντζουράνα. Με ένα μεγάλο μαχαίρι, τα κόβουμε σε όσο πιο ψιλά κομματάκια είναι δυνατόν.
- Παίρνουμε δύο πολύ μεγάλες τομάτες, ή τέσσερις μικρότερες, τους χαράσσουμε με ένα μαχαιράκι ένα σταυρουδάκι στη βάση τους και τις πετούμε μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό που έχει ήδη βράσει. Τις αφήνουμε μέσα στο βραστό νερό για δύο λεπτά, τις βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα, τις βρέχουμε με κρύο νερό βρύσης και στη συνέχεια, τραβώντας προς τα κάτω με το μαχαιράκι την καθεμιά από τις τέσσερις άκρες στο σταυρουδάκι που έχουμε χαράξει, αφαιρούμε εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά το φλοιό από τις τομάτες μας.
- Κόβουμε τις τομάτες στη μέση και με το μαχαιράκι που χρησιμοποιήσαμε πριν, ξύνουμε τα σποράκια από το εσωτερικό των τοματών για να τα αφαιρέσουμε. Κόβουμε τις τομάτες στη συνέχεια σε μικρότερα κομμάτια.
- Παίρνουμε μία μεγάλη πράσινη πιπεριά. Την πλένουμε πολύ καλά, της κόβουμε τα κοτσάνι, την κόβουμε κάθετα, της αφαιρούμε τα σπόρια από το εσωτερικό της, την κόβουμε στη συνέχεια σε μικρότερα κομμάτια.
- Πετούμε μέσα σε ένα μίξερ, τις τομάτες και την πιπεριά, μαζί με μία σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε στη συνέχεια όλο το μίγμα των ψιλοκομένων χορταρικών – αρωματικών μας.
- Ενώ έχουν ήδη αναμιχτεί στο μίξερ όλα τα υλικά μας, προσθέτουμε σιγά-σιγά ένα μεγάλο φλιτζάνι ελαιόλαδου και στη συνέχεια, το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μίξερ σιγά-σιγά τρία ποτήρια κρύο νερό.
- Βάζουμε τη σούπα μας στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν το σερβίρισμά της.
- Σερβίρουμε τη σούπα μας κρύα. Μέσα της έχουμε ρίξει μπόλικο αγγούρι εξαιρετικά ψιλοκομμένο, ροδέλες κρεμμυδιού, τόσο ψιλά κομμένες που το πάχος τους είναι όσο σχεδόν του χαρτιού και αν θέλουμε μικρά κρουτόν.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: