Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

* 1 Kg κιμά από μοσχάρι
* 1φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
* 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
* 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
* 3 αυγά
* 2 φύλλα χωριάτικη ζύμη
* 1 κουταλιά του γλυκού μαϊντανό
* 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
* αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον κιμά,ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μαϊντανό, τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι. Χτυπάμε σ'ενα μπολ τα αυγά και τα προσθέτουμε κι αυτά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ καλά. Αλείφουμε με λάδι το ταψί. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο ώστε να καλύψει το ταψί και το αλείφουμε με λάδι.Ρίχνουμε το μείγμα. Απλώνουμε από πάνω το άλλο φύλλο και το αλείφουμε κι αυτό. Προαιρετικά,χαράζουμε προσεκτικά την πίτα σε κομμάτια και την ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου._

Δεν υπάρχουν σχόλια: