Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Ανατολίτικα αρνίσια κεμπάπ

Υλικά για 6 άτομα

-750 γρ. κιμά αρνίσιο
-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-1/4 κουτ. του γλυκού γαρύφαλο σκόνη
-1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο σκόνη
-1/4 κουτ. του γλυκού καφτερή πάπρικα
-1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο σκόνη
-1/2 κουτ. του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
-1 κουτ. του γλυκού πολύ ψιλό ξύσμα λεμονιού
-1/4 φλιτζανιού κοπανισμένους κουκουναρόσπορους
-1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
-αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε καλαμάκια από μπαμπού, τα οποία μουλιάζουμε σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, για να μην καούν μια και θα ψηθούν ή θα τηγανιστούν.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τους κουκουναρόσπορους, αλατοπίπερο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και πάλι και τοποθετούμε το μπολ για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Πλάθουμε το μίγμα του κιμά σε κεφτεδάκια και τα περνάμε στα καλαμάκια, (3 κεφτεδάκια στο κάθε καλαμάκι). Ψήνουμε τα κεμπάπ στο γκρίλλ για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε δυνατή φωτιά, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: