Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Γιαουρτοαπόλαυση

Μια συνταγή απο την Κέρκυρα για ένα πολύ δροσιστικό γλυκό με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα. Μπορείτε να το συνοδέψετε με φρούτα (φρέσκα ή κομπόστα). Τώρα που άνοιξε ο καιρός είναι οτι πρέπει- και είναι τρομερά εύκολο!

Υλικά(για 4-5 μεσαία μπολάκια):
• 1 μεγάλο κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 3 γιαούρτια TOTAL(750 gr)
• 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
• ξύσμα μισού λεμονιού
• φρούτα ή κομπόστα(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
• Ανακατεύετε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα σιγά-σιγά και προς μια κατεύθυνση(για να μην νερουλιάσει) και οπωσδήποτε μόνο με το χέρι.
• Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και το βάζετε στο ψυγείο για να πήξει. Το αφήνετε περίπου 2 ώρες.
• Τρίβετε τα μπισκότα. Παίρνετε 4 (ή 5 ανάλογα με το μέγεθος) μεσαία μπωλάκια και βάζετε στο καθένα στρώσεις απο μπισκότα και γιαουρτομίγμα εναλλάξ, δηλ μία στρώση μπισκότα, μία στρώση γιαουρτομίγμα κ.ο.κ μέχρι να τελειώσουν. Ενδεχομένως να μην χρειαστεί όλο το πακέτο με τα μπισκότα, για αυτό μην τα τρίψετε εξ' αρχής όλα(αλλά απο την άλλη αν σας αρέσουν πολύ μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και όλα και η αναλογία των στρώσεων σας να είναι 2:1 ή και 3:1 υπέρ των μπισκότων-δεν υπάρχουν κανόνες, όλα εξαρτώνται απο τις δικές σας προτιμήσεις).
• Γαρνίρετε με κομμάτια φρούτων(αν θέλετε, άλλα συνίσταται ιδίως η χρήση κομπόστας ροδάκινου).
Tips:
• Αν θέλετε να το κάνετε πιο ελαφρύ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ΤΟΤΑL με λιγότερα λιπαρά(2%), αλλά με ιδιαίτερη προσοχή στο ανακάτεμα, γιατί θα νερουλιάζει πιο εύκολα.
• Γενικώς καλό είναι να ρίχνετε το γάλα σιγά-σιγά μέσα στο γιαούρτι για να έχετε καλύτερο έλεγχο του μίγματος.

Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: