Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ

350γρ. ΠΕΝΕΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΙΚΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
50γρ. ΑΛΕΥΡΙ
550ml ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
150γρ. ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
4 ΚΡΟΚΟΥΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΥΣ
100γρ. ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
100γρ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
4 ΑΣΠΡΑΔΙΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΛΙΩΝΩ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ, ΜΑΡΑΙΝΩ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΓΙΑ 2΄, ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΑΦΟΥ ΤΡΙΨΩ ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΣΩ.
ΣΤΟ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΩ ΒΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΩ ΣΤΡΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΛΑ.
ΡΙΧΝΩ ΣΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ, ΤΗ ΜΙΣΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ.ΞΑΝΑΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ, ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ.
ΧΤΥΠΑΩ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΑΛΑ.
ΑΔΕΙΑΖΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΠΥΡΙΜΑΧΟ ΣΚΕΥΟΣ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200Ο C ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΩ ΓΙΑ 12-15΄.

TIP!

ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΕΥΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΙΧΝΟΣ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑΣ ΕΙΔΑΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: